Sausainukų putėsiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sausainukų putėsiai


INGREDIENTAI:

500 g karčiai saldaus (juodojo) šokolado,
250 g cukraus,
200 ml vandens,
2 kiaušiniai,
8 kiaušinių tryniai,
1 šaukštas bekvapės želatinos,
375 ml tirštos grietinėlės,
36 sausainukai.


GAMINIMAS:

Ištepkite sviestu 25 cm skersmens atidaromą formą. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens. Atvėsinkite. Keptuvėje virš vidutinio kaitrumo liepsnos ištirpinkite cukrų 125 ml vandens. Perbraukite keptuvės šonus šepetėliu, pamirkytu šaltame vandenyje, kad nesusidarytų cukraus kristalėlių. Virkite, nemaišydami, kol mišinys pasieks 114°C.

Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius iki putų. Kiek padidinę plakiklio greitį, palaipsniui įplakite cukraus mišinį iki tirštos masės.

Mažoje keptuvėje likusiame vandenyje išberkite želatinos grūdelių. Palaikykite 1 minutę. Apvirkite ant mažos ugnies, kol visiškai ištirps. Sudėkite želatinos mišinį į kiaušinių mišinį.

Padidinę plakiklio greitį, dideliame dubenyje suplakite grietinėlę iki standžių putų. Gumine mentele sudėkite šokoladą, paskui grietinėlę. Uždėkite sluoksnį sausainių. Sukrėskite putėsius į pudingo formą ir atšaldykite 6 valandas arba kol sustings. Atsargiai atlenkite formos šonus prieš patiekdami.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668