200 g šviežių špinatų,
2 apelsinai,
50 g pievagrybių.
Padažui:
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 šaukštas medaus,
1/2 arbatinio šaukštelio aguonų,
1 sutrinta česnakų skiltelė,
50 g susmulkintų ir pakepintų migdolų.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplauname, nuvarviname, didesnius lapelius susmulkiname (suplėšome) ir sudedame į salotinę. Apelsinus nulupame, suskirstame skiltelėmis, pievagrybius supjaustome (didesnius) ir sumaišome su špinatais.
Į stiklainį su užsukamu dangteliu supilame aliejų, citrinų sultis, sudedame medų, sutrintą česnaką,suberiame aguonas, užsukame dangtelį ir keletą kartų sukrečiame. Po to užpilame ant salotų ir lengvai išmaišome. Pabarstome susmulkintais pakepintais migdolais ir tiekiame.