Šokoladinė karamelė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinė karamelė


INGREDIENTAI:

4-5 porcijos:
300 g cukraus,
100 g rudojo cukraus,
90 g karčiai saldaus (juodojo) sukapoto šokolado,
2 šaukštai gliukozės sirupo,
125 ml tirštos grietinėlės,
60 ml pieno, 60 g sviesto.


GAMINIMAS:

Ištepkite sviestu 20 cm skersmens kvadratinės formos skardą. Suberkite cukrų, rudąjį cukrų, supilkite gliukozės sirupą, grietinėlę ir pieną į didelę keptuvę storu dugnu ir užkaiskite ant mažos ugnies. Maišykite, kol cukrus ištirps, tik neužvirinkite. Kai cukrus visiškai ištirps, mišinį užvirinkite ir kaitinkite ant mažos ugnies 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Tuo metu mišinio nemaišykite. Atvėsinkite, 20 minučių. Pamaišykite mediniu šaukštu iki labai tirštos masės, apie 10 minučių. Supilkite mišinį į paruoštą keptuvą. Uždenkite kepimo popieriumi ir atvėsinkite, kol sustings, apie 3 valandas. Išverskite ant pjaustymo lentelės. Supjaustykite mažais kvadratėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668