4 porcijoms:
1 kg moliuskų kriauklelėse,
90 ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 smulkintos česnako skiltelės,
1 raudona aitrioji paprika, sėkleles išimti, smulkiai sukapoti,
5 prinokę pomidorai, supjaustyti skiltelėmis,
90 ml sauso baltojo vyno,
Druska,
500 g spagečių
3 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Pamerkite moliuskus 1 valandai į šaltą vandenį. Į didelį puodą įpilkite truputį vandens ir, sudėję moliuskus, pavirkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Tuos moliuskus, kurie verdant neatsivėrė, išmeskite. Nuimkite nuo ugnies, išimkite iš geldelių, kelis moliuskus palikite su geldelėmis papuošimui. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir papriką ir kepinkite apie 3 minutes, kol česnakas pageltonuos. Sudėkite pomidorus, įpilkite vyną, pagardinkite druska ir kepinkite apie 15 minučių, kol pomidorai subliūkš. Į keptuvę sudėkite moliuskus ir gerai išmaišykite.
Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų kietoki. Nupilkite vandenį, nuvarvinkite ir sudėkite prie moliuskų. Pamaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes. Perdekite į serviravimui skirtą indą, pabarstykite petražolėmis ir patiekite karštus.