4-6 porcijos:
125g pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako,
175g baltos duonos džiūvėsėlių,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapoto šviežio raudonėlio arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto raudonėlio,
500g spagečių,
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 1 minutę. Sudėkite duonos skrebučius bei raudonėlį ir kepinkite apie 3 minutes, kol duona apskrus. Nuimkite nuo ugnies.
Į didelį puodą pasūdyto verdančio vandens įdėkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir dėkite į keptuvę su keptais duonos skrebučiais. Maišydami kaitinkite ant vidutiniškos ugnies apie 1-2 minutes, kad padažas gerai susimaišytų su spagečiais. Užberkite pipirų ir patiekite karštus.