Krevetės su pomidorų pagardais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krevetės su pomidorų pagardais


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

1,2 kg pomidorų,
druskos,
1 česnako skiltelė,
1 raudonasis svogūnas,
20 g imbierų,
1 citrinžolės stiebas,
4 žaliųjų citrinų lapeliai arba 1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
ketvirtis aitriosios paprikos,
šaukštas cukraus,
12 didžiųjų krevečių (be galvų),
pipirų,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
petražolių, bazilikų.

GAMINIMAS:

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (kubeliais arba juostelėmis].

Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti. Imbierus nuskusti, labai smulkiai supjaustyti. Citrinžolę perpjauti pusiau išilgai, kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu, kaip ir žaliųjų citrinų lapelius.

Alyvuogių aliejų įkaitinti keptuvėje, pakepinti svogūną, kol taps skaidrus. Suberti česnaką, imbierus. Jei norima - susmulkintą aitriąją papriką. Dar šiek tiek pakepinti. Suberti pomidorus, citrinžolę ir citrinų lapelius arba žievelę, pakaitinti penkias minutes. Paskaninti druska, žiupsneliu cukraus. Nuimtą nuo viryklės padažą pusę valandos palikti pastovėti. Tada išgriebti citrinžolę ir citrinų lapelius.
Krevetes išlukštenti iki uodegos, įpjauti apatinę krevečių dalį ir išimti juodos spalvos turinį. Krevetes pabarstyti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepinti jas iš abiejų pusių po dvi minutes. Krevečių vidus turėtų būti skaidrus.

Po du šaukštus padažo ir pomidorų sulčių dėti į mažas lėkšteles ar dubenėlius, o ant viršaus - po vieną krevetę. Puošti petražolių arba bazilikų lapeliais.

Skaniausios - ką tik iškeptos krevetės, tačiau galima jas paruošti svečiams dar neatėjus ir patiekti kambario temperatūros.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668