Keksas "Zebras" (Skirmantės) (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keksas "Zebras" (Skirmantės) (foto)


INGREDIENTAI:

6 maži kiaušiniai;
110 g cukraus pudros;
150 g miltų;
0,5-1 a.š. kepimo miltelių;
100 g tirpinto sviesto;
30 g kondensuoto pieno;
1 š. vanilės esencijos;

2 š. kakavos miltelių;
3-4 š. vandens arba pieno;
Ištirpinti kakavos miltelius vandenyje/piene.


GAMINIMAS:

Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą.

Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos.

Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją ir atsargiai išmaišyti. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis. Įpilti šokolado tirpinį į vieną iš dalių.

Naudojant šaukštą dėti tešlą į forma: tris šaukštus baltos tešlos dėti į formos vidurį, tuomet tris šaukštus šokoladinės tešlos ir vėl tris baltos ir t.t. kartoti kol bus sunaudota pusė tešlos. Užbaigti taip pat balta tešla.

Papuošti migdolų drožlėmis. Kepti 170 C temperatūroje 20-30 minutes. Iškepusį keksą palikti 10 min atšalti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668