
3 kiaušinių baltymai;
250 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
250 g kokoso drožlių;
2 a.š. vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus su puse kiekio cukraus ir žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su kokosų drožlėmis, vaniliniu cukrumi ir atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus. Baltymų masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje išspausti nedidelius sausainius.
Kepti 100-110 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol sausainiai apdžius.
Prieš kepimą, sausainius galima apsijoti cukraus pudra – tada jie bus gražesnės išvaizdos, lygesni, arba apibarstyti tarkuotu šokoladu.