1 viščiuko krūtinėlė be kaulo,
4 džiovintos figos,
3 šaukštai sauso Sherry vyno,
2 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako,
1 svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais,
1 vidutinio dydžio pomidoras.
GAMINIMAS:
Figas supjaustyti į 4 dalis ir sudėti į dubenėlį. Užpilti vynu, uždengti ir palaikyti 15 minučių.
Viščiuko krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 3 cm storio gabalėliais. Maišant mėsos gabalėlius apkepinti su įkaitintu aliejumi. Kiaurasamčiu išimti ir sudėti į karštą lėkštę. Su likusiu aliejumi pakepinti česnaką ir svogūnus. Sudėti figas ir siauromis skiltelėmis supjaustytą pomidorą.
Galiausiai į keptuvę sudėti paruoštus mėsos gabaliukus, uždengti ir vidutiniame karštyje, vis pamaišant, troškinti apie 8-10 minučių. Taip paruoštą viščiuką uždėti ant virtų ryžių ar grikių košės. Pabarstyti kapotais migdolais.