200 g miltų,
7 šaukštai cukraus,
175 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
100 g maltų migdolų,
pusė vanilės ankšties sėklų.
GAMINIMAS:
Į dubenį suberiame miltus, 3 šaukštus cukraus, sudedame kiaušinių trynius, sviestą, migdolus, vanilės sėklas ir užminkome tešlą. Suritiname du 2,5 cm skersmens dešrelės formos ritinius, suvyniojame į plėvelę ir valandą laikome šaltai. Abu tešlos ritinius supjaustome į 40 plonų gabalėlių. Iš kiekvieno suritiname ritinėlį ir padarome mėnulio formos sausainius. Juos sudedame į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių C karštumo orkaitėje 10-15 minučių. Į didelį puodą suberiame 4 šaukštus cukraus. Dar šiltus sausainius apvoliojame cukruje. Padedame atvėsti ant grotelių.