110 g sviesto,
skiltelė grūsto česnako,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
citrinų sulčių, 4 vištų krūtinėlės,
alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Sumaišome sviestą su česnaku, petražolėmis ir citrinų sultimis. Pasūdome, pagardiname pipirais. Vištų krūtinėlių apačioje aštriu peiliu įpjauname po kišenėlę. Į jas sudedame sviesto masę. Sutvirtiname vandenyje išmirkytais mediniais smeigtukais. Išorinę vištienos pusę patepame alyvų aliejumi, pagardiname. Kepame 200 laipsnių C karštumo orkaitėje 20-25 minutes. Vištieną sudedame į lėkštę, ant jos užpilame kepant išsiskyrusias sultis ir tiekiame su mėgstamomis daržovėmis.