50 g kapotų kepintų migdolų,
pusė sutrintos citrinos,
60 g susmulkintų razinų,
60 g susmulkintų vynuogių be kauliukų,
80 ml romo,
2 šaukštai brendžio,
2 kg vanilinių ledų,
100 g cukruotų vyšnių, supjaustytų į 4 dalis,
šaukštelis kalėdinių prieskonių mišinio,
šaukštelis malto cinamono,
pusė šaukštelio tarkuoto muskato.
GAMINIMAS:
Migdolus, citriną, razinas ir vynuoges sudedame į vidutinio dydžio puodą, supilame romą ir gerai sumaišome. Uždengiame folija ir laikome per naktį. 2l. talpos kekso formą atšaldome šaldiklyje.
1 kg vanilinių ledų truputį atitirpiname, įmaišome brendi ir cukruotas uogas. Šiuo mišiniu ištepame kekso formą iki pat sienelės viršaus. Šaldome per naktį. Paskui patikriname, ar tolygiai sušalo: jei reikia, pataisome - užtepame ledų.
Kitą dieną suberiame į indą kalėdinių prieskonių mišinį, cinamoną, tarkuotą muskatą, sudedame likusius ledus, vaisių bei romo masę ir gerai sumaišome. Sudedame į kekso formą ir išlyginame paviršių. Šaldome per naktį. Paskui apverčiame kekso formą ant padėklo ir nuimame. Tortą supjaustome.