600g. plekšnių filė,
250g. pievagrybių,
svogūnas,
šaukštas citrinų sulčių,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
250 ml. sauso baltojo vyno,
250 ml. grietinėlės,
2 kiaušinių tryniai,
30 g. tarkuoto sūrio,
lauro lapelis,
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių,
maltų pipirų, druskos.
GAMINIMAS:
Plekšnes apibarstome druska, maltais pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. Pievagrybius nuvalome, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir nusausiname. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kartu su pievagrybiais pakepiname svieste. Išėmę iš keptuvės, nuvarviname riebalus.
Į keptuvėje likusius riebalus sudedame petražoles, suberiame miltus, supilame vyną, grietinėlę, įdedame lauro lapelį. Nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.
Plekšnių filė nusausiname, supjaustome į 4 dalis. Tada sulenkiame per pusę ir gabalėlį šalia gabalėlio sudedame į keptuvą.
Padažą perkošiame, įmaišome į jį kiaušinių trynius, sudedame pievagrybius, pasūdome, pagardiname pipirais, pasūdome ir supilame ant žuvies. Paviršių apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių.