600 g. veršienos filė,
50 g. sviesto,
didelis svogūnas,
šaukštas miltų,
po 125 ml. sultinio ir sauso baltojo vyno,
3 šaukštai grietinėlės,
druskos, maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 0,5 cm pločio juostelėmis. Porcijomis apkepiname svieste ir išimame iš keptuvės. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje likusiame svieste. Mėsą sudedame prie svogūnų, pasūdome, pagardiname pipirais. Suberiame miltus, supilame vyną, sultinį ir užverdame. Nukaičiame. Įmaišome grietinėlę.
Pastabos:
Tinka tiekti su bulvėmis, šviežiomis daržovėmis. Mėgstantieji aštresnio skonio maistą gali šį patiekalą pagardinti kariu, kapariais.