500 g makaronų (spiralių),
400 g pievagrybių,
2 pomidorai,
300 g šaldytų žirnelių,
500 g kalakuto krūtinėlės file,
3 šaukštai aliejaus,
druskos, pipirų,
žalių petražolių,
250 g riebios grietinės.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje apvirkite makaronus 5 minutes. Perdėkite į sietelį, leiskite vandeniui nuvarvėti. Pievagrybius plonai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais. Pievagrybius, pomidorus sumaišykite su makaronais ir žirneliais. Perplaukite kalakuto krūtinėlės file šaltu vandeniu, nušluostykite ir supjaustykite kubeliais. Iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje (apie 7 minutes). Pasūdykite, įberkite pipirų ir sumaišykite su makaronų mišiniu. Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su grietine, tarkuotu sūriu ir makaronų mase. Įberkite norimų prieskonių. Sudėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi. Kepkite orkaitėje apie 30 min.