2 skardinės {900g} konservuotų abrikosų,
300g minkšto sviesto arba margarino,
150g miltinio cukraus,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai citrinų sulčių,
300g aukščiausios rūšies miltų.
GAMINIMAS:
1. Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti, sviestą arba margariną sudėti į dubenį, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, supilti citrinų sultis ir miltus.
2. Išmaišyti plaktuvu, paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar 3-4 minutes iki vientisos masės.
3. Skardą ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą, ją išlyginti mentele ir dailiai sudėti abrikosus perpjauta pusele žemyn, pašauti į karštą orkaitę.
4. Iškepusį dar karštą pabarstyti miltiniu cukrumi,tik tada, kai kepinys visai atauš, galima supjaustyti gabaliukais. Kepti 175C karščio orkaitėje. Viena porcija 427 kcal.