2 stikl miltų,
pieno,
druskos.
Įdarui:
600g varškės ar varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
50-100g sviesto,
1-2 v.š. cukraus,
1 v.š. maltų džiūvėsių,
cinamono, druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų, pieno suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla plonai iškočiojama. Daromi 1-2 lakštai. Paviršius patepamas tirpdytu sviestu, uždedamas varškės įdaras ne iki pat kraštų. Tešlos kraštus užlenkus suvyniojama. Galai sulipdomi plaktu kiaušiniu. Paruoštas vyniotinis dedamas į skardą, aptepamas su pienu plaktu kiaušiniu ir 30-40min kepamas orkaitėje.
Įdaras: Varškė ar sūris sutrinami, sviestas gerai ištrinamas, sudedamas į varškę, suberiamas cukrus, įmušami kiaušiniai ir sukama, kol cukrus ištirps ( geriau prieš maišant cukrų sumalti). Beriama džiūvėsių, cinamono ir gerai išmaišoma