0,5 kg. minkštos jautienos,
2-3 šaukštai aliejaus,
maltų pipirų,
0,5 arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių,
1 stiklinė vandens arba sultinio,
100g. grietinėlės, druskos,
2 šaukštai raudonųjų serbentų drebučių.
GAMINIMAS:
Jautieną nuplauname, nusausiname, sujaustome griežinėliais ir apkepiname aliejuje. Po to apibarstome maltais pipirais, garstyčių milteliais, druska, įpilame karšto sultinio arba vandens, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies. Miltus išplakame nedideliame vandens arba grietinėlės kiekyje ir supilame į troškinį. Sudedame raudonųjų serbentų drebučius, patroškiname 5 min., po to supilame elektriniu plakikliu išplaktą grietinėlę. Tiekiame su raudonųjų serbentų ir grietinėlės padažu, virtomis arba keptomis bulvėmis, virtais ryžiais, šviežių daržovių salotomis.