0,5 kg. veršienos krūtinėlės su kaulu,
200 g. pievagrybių,
2 šaukštai sviesto,
2 svogūnai,
50 g. brendžio,
4 šaukštai grietinės,
miltų, maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupame, sudedame į verdantį vandenį ir 5 minutes paverdame, po to nusunkiame. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome. Veršieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome taip, kad prie kiekvieno gabalo liktų po kaulą. Pabarstome druska, pipirais ir miltais. Apkepiname įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių. Sudedame apvirtus svogūnus, supjaustytus pievagrybius ir 10 min. troškiname neuždengę, po to 10 min. uždengę. Mėsą išimame į pakaitintą indą. Į keptuvę dedame grietinę ir maišydami paverdame 10 min. Įberiame pipirų ir pasūdome. Paruoštą padažą užpilame ant veršienos. Į stalą tiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis, virtais ryžiais arba makaronais.