4 lašišos filė gabaliukai,
2,5 šaukštai acto,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai Dižono garstyčių,
1,5 arbatinio šaukštelio sausų garstyčių miltelių,
aliejaus, džiovintų čiobrelių,
maltų pipirų, druskos,
150 g. baltos duonos džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Actą, cukrų, garstyčias ir garstyčių miltelius supilame į indelį su užsukamu dangteliu ir plakame, kol susidaro tirštas padažas. Kepimo indą ištepame aliejumi, sudedame lašišą, pabarstome druska, pipirais ir čiobreliais. Ant kiekvieno lašišos filė gabaliuko uždedame po šaukštą paruošto padažo, išskirstome, kad padengtų visą žuvį. Apibarstome džiūvėsėliais ir įspaudžiame, kad nenubyrėtų. Lašišą kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 18 minučių, kol džiūvėsėlių viršus gražiai pagelsta. Į stalą tiekiame su likusiu garstyčių padažu.