Raugintų kopūstų sriuba receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Raugintų kopūstų sriuba


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

2 svogūnai, 2 morkos,
2 šaukštai miltų,
50 g. riebalų (sviesto, margarino, aliejaus, žąsų taukų ir kt.),
100g. pomidorų tyrės,
1 šaukštas cukraus,
2 laurų lapai,
4 kvapniųjų pipirų žirneliai,
100 g. grietinės,
druskos.

Sultiniui:
1 kg. mėsos su kaulu,
3 l. vandens, 1 morka,
1 svogūnas, petražolės šaknies,
gabalėlis poro, saliero gumbo,
1 laurų lapelis,
pipirų žirnelių.

GAMINIMAS:

Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugraibome. Kai sultinyje mėsa išverda, ją išimame, sultinį pasūdome. Išvirusį sultinį paliekame nusistovėti, po to perkošiame.

Raugintus kopūstus nuspaudžiame ir sudedame į kitą puodą. Įpilame truputį riebaus sultinio arba vandens su trupučio sviesto ir troškiname 1-1,5 val. Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas ir svogūnus riebaluose apkepiname ir sudedame į kopūstus. Supilame pomidorų tyrę ir kopūstus patroškiname dar 0,5val. Po to juos perdedame į išvirusį sultinį ir paverdame 30min. Baigiant virti, įdedame laurų lapų, kvapniųjų pipirų žirnelių, sudedame riebaluose pakepintus miltus, užverdame, pasūdome, jeigu reikia, įberiame cukraus. Tiekdami į stalą, į sriubą įdedame gabaliukais pjaustytos mėsos, pabarstome susmulkintais žalumynais, pagardiname grietine.

Pastabos:
Troškindami raugintus kopūstus, juos pagardiname rūkytų lašinukų odele, rūkytos šoninės ar kumpio gabaliuku.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668