Trapūs griliažiniai sausainiai (Jūratės) (foto) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapūs griliažiniai sausainiai (Jūratės) (foto)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:
100g sviesto, 3 tryniai,
2-3 v.š. cukraus,
truputis vanil. cukraus,
1 v.š. manų kruopų,
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų,
1 v.š. grietinės, truputis sodos,
3-4 v.š. maltų riešutų.

Viršui:
0,5 stikl. skaldytų riešutų,
0,5 stikl. cukraus,
1 kiaušinio baltymas.

GAMINIMAS:

Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą, taip pat grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.

Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668