100g. "Panerio" dešros,
100 g. pievagrybių,
1-2 galvutės svogūno,
2 nedideli rauginti arba marinuoti agurkėliai,
200 g. fermentinio sūrio,
2 kietai virti kiaušiniai,
3-4 šaukštai majonezo,
kečupo, prieskonių.
Pagrindui:
1 pakelis varškės, šaukštas aliejaus,
truputis druskos, 1 kiaušinis,
100 g. grietinės, 1 šaukštelis sodos,
miltų (tiek, kad būtų galima iškočioti picos pagrindą).
GAMINIMAS:
Varškę išmaišome su visais nurodytais priedais. Išminkytą paplotėlį dedame į skardą ir kepame kol pakils ir truputį apkeps. Tuo tarpu su trupučiu aliejaus pakepiname supjaustytus svogūnus, įdedame dešrą supjaustytą kubeliais,dedame jau pavirtus (5-10 min) šampinjonus, visa tai kepinant pridedame prieskonių. Virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuojame burokine tarka, pridedame majonezo ir išmaišome.
Išimame iš orkaitės iškepusį picos pagrindą, ant jo dedame: pakepintą dešrą, šampinjonus ir svogūnus, ant viršaus griežinėliais supjaustytus agurkėlius, o ant jų kiaušinio-sūrio masę (tai dėti patogiausia rankomis), viršų puošiame kečiupu (pagal skonį). Visa tai kepame orkaitėje kol išsileis sūris.