1 kg moliūgų, 1,5l. vištienos sultinio,
1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų,
1 šaukštas rudojo cukraus, druskos,
baltųjų pipirų,
ant peilio galo malto imbiero ir cinamono,
150 g virto kumpio,
200 ml saldžios grietinėlės.
GAMINIMAS:
Moliūgo gabalą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir 15 min. virti vištienos sultinyje. Masę sutrinti, kad išeitų labai skysta košė ir dar kartą pakaitinti. Sviestą sumaišyti su miltais ir sudėti į sriubą. Sriubą paskaninti prieskoniais. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į sriubą. Į sriubą įmaišyti 150 ml grietinėlės.
Likusią grietinėlę valgomuoju šaukštu užpilti ant sriubos ir paduoti į stalą.