Paprasčiausias sluoksniuotos tešlos paplotis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paprasčiausias sluoksniuotos tešlos paplotis


INGREDIENTAI:

500 g miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
250 ml (stiklinės) vandens,
550 g sviesto.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti ir išmaišyti su druska, ant jų supjaustyti 50 g sviesto ir viską sutrinti į trupinius. Pamažu supilti vandenį ir užminkyti tešlą. Jos rutulį apsukti plėvele ir valandai dėti į šaldytuvą.

Likusį šaltą sviestą iš dviejų pusių apdengti plėvele ir iš jo iškočioti 20x15 cm stačiakampį. Iš atšaldytos tešlos ant miltuoto stalo iškočioti dvigubai didesnį stačiakampį nei sviesto. Ant tešlos stačiakampio krašto uždėti sviestą, užkloti likusia tešla ir iškočioti dvigubai didesnį stačiakampį. Jį sulankstyti į tris dalis ir iškočioti, vėl sulankstyti į tris dalis ir dėti į šaldytuvą 15 min. Atšaldytą tešlą iškočioti aprašytu būdu du kartus.

Tešlą vėl perkočioti ir dėti į šaldytuvą. Kai atšals, kloti į skardą ir kepti iki 220-240°C įkaitintoje orkaitėje 15-25 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668