300 g braškių,
300 g pieno,
5 kiaušinių tryniai,
200 g kokosų pieno,
2 šaukštai citrinų sulčių,
400 g plaktos grietinėlės,
60 g želatinos,
120 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
mėtų lapelių (papuošimui).
GAMINIMAS:
Braškes nuplaukite, jų kotelius nuskabykite. Želatiną išbrinkykite.
200 g braškių ir 2 šaukštus citrinų sulčių išplakite elektriniu plakikliu. Likusias uogas perpjaukite per pusę.
Į pieną ir kokosų pieną įberkite vanilinio cukraus ir pakaitinkite puodelyje ant mažos ugnies.
Kiaušinių trynius plakite su cukrumi, kol gausite tirštą kremą. Į jį pamažu supilkite šiltą pieną ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
Želatiną po truputį įplakite į kremą ir ataušinkite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su trintomis braškėmis, ataušusių kiaušinių kremu. Sudėkite į taures ir 2 valandoms pastatykite į šaldytuvą.
Puoškite kokosų drožlėmis, per pusę perpjautomis uogomis ir mėtų lapeliais.