Balinta žuvienė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Balinta žuvienė


INGREDIENTAI:

0,5 kg šviežio karpio,
250 g lakštinių,
150 g prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, porų, salierų),
žalioji paprika,
pomidoras,
svogūnas,
0,5 stiklinės grietinės,
trynys,
šaukštelis raudonosios paprikos,
laurų lapelis,
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
pagal skonį druskos.


GAMINIMAS:

Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės. Išgriebkite.

Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaustykite juostelėmis, svogūną - griežinėliais, prieskonines daržoves - gabaliukais.

Į puodą dėkite žuvies galvą, prieskonines daržoves, papriką, svogūną, pomidorą, įmeskite laurų lapelį, įberkite pipirų, užpilkite 700 ml vandens ir virkite apie valandą. Sultinį perkoškite, sudėkite virtą žuvį ir virkite dar apie 10 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, užbalinkite grietine, sumaišyta su tryniais. Tiekite su virtais makaronais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668