Minkštas ir purus pyragas (atsiuntė Jūratė) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Minkštas ir purus pyragas (atsiuntė Jūratė)


INGREDIENTAI:

10 porcijų:
500g miltų,
30g mielių,
150ml šilto pieno,
200g cukraus,
250g sviesto,
2 kiašiniai,
1 citrinos nutarkuotos žievelės.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenį. Iš mielių, pusės kiekio pieno, žiupsnelio cukraus ir trupučio miltų užmaišyti raugą. Laukti kol pakils 30min. Orkaitę iš anksto įkaitinti iki 210 laipsnių. Po to į tešlos raugą sudėti miltus, likusį pieną, 80g cukraus, 100g ištirpinto sviesto, 1 kiaušinį ir citrinos žieveles. Išminkyti, suformuoti lakštą ir ištiesti ant riebalais išteptos skardos. Truputį palaukti, kol dar pakils. Į tešlą iįpausti likusio sviesto gabalėlius, duobutes užberti cukrumi. Visą tešlos paviršių patepti kiaušiniu. Kepti apie 30-40min. Iškeptą pyragą supjaustyti skardoje ir patiekti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668