Keksas su riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keksas su riešutais


INGREDIENTAI:

Tešlai:
150 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
100 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
100 g cukraus,
25 g kapotų migdolų,
nutarkuota citrinos žievelė.

Glajui:
3 šaukštai citrinos sulčių,
150 g cukraus pudros,
šaukštas skaldytų migdolų.


GAMINIMAS:

Miltus išmaišyti su kepimo milteliais. Riebalus išsukti iki purumo. Į juos po vieną įmušti kiaušinius. Į masę berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukti, kol bus sudėti visi produktai ir tūris padidės 2-3 kartus.

Į tešlą suberti kapotus riešutus, nutarkuota citrinos žievelę ir dar kartą išmaišyti. Kekso formą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsiais. Sukrėsti tešlą (taip, kad liktų keletas centimetrų iki viršaus). Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Citrinos sultis išsukti su cukraus pudra. Glajumi aplieti atvėsintą keksą, ant viršaus užberti skaldytų migdolų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668