200 g sviesto arba margarino,
5 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
200 g miltų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
100 g maltų riešutų,
šaukštelis cinamono,
125 ml pieno,
150 g juodojo šokolado.
Papuošti:
200 g šviežios grietinėlės,
kupinas šaukštas cukraus pudros,
persikų skiltelių (šviežių arba konservuotų),
skysto medaus.
GAMINIMAS:
Riebalus supjaustyti gabaliukais ir išsukti iki purumo. Supilti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išplakti. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, riešutais ir cinamonu. Kartu su kapotu šokoladu suberti į trynių masę, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Grietinėlę atšaldyti, išplakti su cukraus pudra ir storu sluoksniu aptepti pyragą. Persikų skilteles pamirkyti meduje, sudėti viena ant kitos ir papuošti kepinį.
Pastabos:
Kad gerai išsiplaktų,grietinėlę reikia imti 35 proc. riebumo.