Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis


INGREDIENTAI:

6 kiaušiniai,
200 g cukraus,
100 g miltų,
1-2 šaukštai kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
4 šaukštai brendžio.

Pertepti:
400 g grietinėlės (35 proc. riebumo),
pakelis grietinėlės standiklio,
šaukštas cukraus,
200 g bruknių džemo.

Papuošti:
75 g juodojo šokolado,
50 mlvandens,
20 g kakavos miltelių,
100 g cukraus pudros.


GAMINIMAS:

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius.

Baltymus su žiupsneliu druskos
išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį biskvitą valandą ar ilgiau aušinti, tada perpjauti pusiau ir pašlakstyti brendžiu.

Grietinėlę kartu su standikliu išplakti šluotele. Vieną biskvito skritulį aptepti bruknių džemu, paskui storai - plakta grietinėle ir uždėti kitą skritulį. Torto viršų ir šonus aptepti likusia plakta grietinėle. Šokoladą ištirpinti inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Įpilti 50 ml vandens, suberti kakavos miltelius, cukraus pudrą ir išmaišyti. Masę užpilti ant torto viršaus. Papuošti cukruotomis uogomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668