500-600 g kalakuto krūtinėlės,
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno,
kalakutienos prieskoniai,
pipirai, druska,
2-3 šaukštai sezamo sėklų.
Padažui:
500 g šaldytų vyšnių,
1/2 stiklinės raudonojo pusiau sauso vyno,
3-4 šaukštai cukraus,
keli gvazdikėliai,
2 šaukšteliai cinamono,
1 šaukštas krakmolo.
GAMINIMAS:
Kalakuto krūtinėlę supjaustykite, įtrinkite prieskoniais, užpilkite vynu ir pamarinuokite 30-40 minučių. Paskui šiek tiek nusausinkite, apvoliokite sezamo sėklose ir iškepkite. Kepsnelius laikykite šiltai, kol paruošite padažą. Į puodą įpilkite 2-3 stiklines vandens, raudonjį vyną užvirkite. Tada suberkite vyšnias, cukrų, gvazdikėlius, cinamoną ir virkite dar 7-10 minučių. Baigiant virti supilkite su keliais šaukštais šalto vandens sumaišytą krakmolą. Maišykite, kol padažas sutirštės. Kepsnelius užpilkite padažu. Prie šio patiekalo tinka bulvių kroketai.