Tešlai:
500 g druskos,
350 g miltų,
2 kiaušinių,
50 ml vandens.
Kepsniui:
1 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Padažui:
8 valg. šaukštų įvairių kapotų žalumynų,
150 g jogurto,
100 g grietinės,
1 česnako skiltelės,
citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos ir cukraus.
GAMINIMAS:
Druską sumaišykite su miltais, 50 ml vandens ir kiaušiniais. Įberkite pipirų ir užminkykite tešlą. Mėsą įtrinkite druska ir pipirais ir apibarstykite 4 valg. šaukštais kapotų žalumynų. Tešlą iškočiokite, į ją susukite mėsą ir padėkite siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 2 valandas 30 minučių.
Likusius žalumynus sumaišykite su jogurtu ir grietine. Česnaką nulupkite ir sutrinkite rankiniu presu ir sudėkite į padažą. Pagardinkite druską, pipirais, cukrumi ir citrinų sultimis. Iškepusią mėsą išimkite iš orkaitės ir palikite keletui minučių. Po to mėsą išimkite iš tešlos “kailiniųâ€, supjaustykite ir patiekite su jogurto padažu. Garnyrui galite patiekti virtas ankštines pupeles.