Pyragas su vištų širdelėmis ir špinatais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su vištų širdelėmis ir špinatais


INGREDIENTAI:

225 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
400 g vištų širdelių,
200 g špinatų,
šaukštelis druskos,
šaukštelis aitriųjų paprikų ir
juodųjų pipirų mišinio,
3 šaukštai ryžių,
30 g šalto sviesto,
vištos kiaušinis (pyragui aptepti).


GAMINIMAS:

Sūdytame vandenyje išvirkite širdeles. Atvėsusias perpjaukite į 4 dalis (galima sumalti). Tešlą atšildykite ant miltais pabarstytos lentos. Du lakštus (150 g) sujunkite. Iškočiokite stačiakampį arba kvadratą. Perkelkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Ant tešlos dėkite įdarą. Pirmasis sluoksnis - virti ryžiai, druska ir pipirai, antrasis - širdelės, druska, pipirai ir kubeliais pjaustytas sviestas, paskutinis - špinatai, druska ir pipirai. Likusį tešlos lakštą iškočiokite šiek tiek mažesnio dydžio negu pyrago pagrindas.

Uždenkite juo įdarą, apatinio lakšto kraštus patepkite vandeniu ir užspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagels.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668