125 g špinatų,
morka,
50 g salierų gumbų,
300 g baltagūžių kopūstų,
paprikų (1/2 raudonos ir 1/2 geltonos),
200 g bulvių,
poras,
150 g kumpio (nebūtinai),
2-3 česnakų skiltelės,
vištienos,
2 l sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
lauro lapas,
aliejus.
GAMINIMAS:
Išvirkite vištienos sultinį ir perkoškite. Kopūstus ir paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais, morką ir salierus - šiaudeliais, porą - pusžiedžiais, bulves - šiaudeliais arba griežinėliais. Morkas ir salierus pakepinkite su aliejumi 5 minutes, kol suminkštės.
Tuomet sudėkite porus ir pakepkite dar minutę. Į verdantį sultinį sudėkite kopūstus, pakaitinkite, kol užvirs, virkite ant mažos ugnies 3 minutes. Suberkite bulves, vėl kaitinkite, kol užvirs, ir, sumažinę ugnį, virkite 10 minučių.
Tuo metu kumpį supjaustykite šiaudeliais, virtą vištieną - nedideliais gabalėliais. Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite, sudėkite į sultinį, įmeskite lauro lapelį ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės išvirs (apie 3 minutes).
Nukaiskite, suberkite smulkintus česnakus, pagardinkite druska, pipirais ir 10 minučių palaikykite sriubą uždengtą, kad skonis taptų sodresnis.