250 g šviežių špinatų,
2 česnakų skiltelės,
svogūnas,
40 g sviesto,
40 ml alyvuogių aliejaus,
200 ml daržovių arba vištienos sultinio,
150 ml grietinėlės (20-30 proc.),
3 vištų kiaušiniai,
čiobrelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Puode pakaitinkite ir sumaišykite sviestą su aliejumi, įberkite čiobrelių, įdėkite traiškytus česnakus ir pakaitinkite, kol gardžiai pakvips ir įgaus auksinį atspalvį. Tada česnakus ir čiobrelius išimkite ir į aliejų suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
Pakepinkite, kol pagels. Sudėkite špinatus, patroškinkite 3 minutes ant vidutinės ugnies, supilkite sultinį ir grietinėlę. Užvirinkite, tuomet ugnį sumažinkite ir troškinkite dar porą minučių.
Viską sutrinkite elektriniu trintuvu, pagardinkite druska ir pipirais, vėl pakaitinkite, kol užvirs. Tada įmuškite į sriubą kiaušinius. Paslaptis ta, kad baltymai sustandės, o tryniai liks skysti!