230 g juodojo(turinčio bent 80 proc. kakavos) šokolado,
200 g sviesto,
230 g cukraus,
5 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Šokoladą ištirpinkite vonelėje, įstatytoje į karštą vandenį, ant silpnos ugnies išlydykite sviestą. Į šokoladą suberkite cukrų, supilkite sviestą, nuolat maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius - šaukštu sukite tol, kol masė taps vientisa.
Tada iš kepimo popieriaus iškirpkite torto formos dugną atitinkantį skritulį, jį įklokite į formą ir supilkite išsuktą masę. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių (svarbu neperkaitinti). Pašovus kepimo skardą, ant jos dėkite torto formą, skardą iki pusės pripilkite vandens.
Po valandos patikrinkite, ar neišgaravo vanduo, šiek tiek jo papildykite, palikite kepti dar valandą. Prieš išimant patikrinkite, kaip tortas atrodo: iškepęs jis turėtų būti kaip sustingusi želė.
Išėmus iš orkaitės, tortą palikite atvėsti, paskui uždenkite maistine plėvele ir parai padėkite į šaldytuvą. Atsargiai išėmus iš formos, kepinį papuoškite šviežiomis uogomis.