Torto pagrindui:
180 g sausainių "Gaidelis",
50 g tirpinto sviesto.
Pirmajam sluoksniui:
600 g kreminio ne mažiau nei 20-24 proc. riebumo sūrio arba riebesnės pertrintos varškės,
4 kiaušiniai,
300 ml grietinėlės,
3/4 stiklinės cukraus,
1/2 šaukštelio vanilės,
3 1/2 šaukšto miltų.
Antrajam sluoksniui:
2 prinokę mangai (600g),
12 šaukštelių želatinos,
300 ml grietinėlės,
1/2 šaukšto cukraus,
1 šaukštas citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Trintuvu susmulkintus sausainius sumaišykite su sviestu, gautą masę sudėkite į torto formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Leiskite atvėsti.
Pirmajam sluoksniui paruošti į plaktuvo dubenį sudėkite sūrį, įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinėlės, įberkite cukraus, vanilės, miltų. Viską trumpai paplakite, kad visi ingredientai gražiai susimaišytų.
Gautą masę supilkite ant atvėsusio pagrindo ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 m inutes. Išėmus pyragą leiskite atvėsti ir tik tuomet gaminkite antrąjį sluoksnį.
Mangus nuluokite, išimkite kaulus, minkštimą sutrinkite iki piurė. Želatiną išmirkykite nedideliame kiekyje vandens ir šildykite, kol ištirps. Grietinėlę išplakite su cukrumi, tada sudėkite mangų piurė, įpilkite citrinų sulčių ir želatinos. Viską sumaišykite ir supilkite ant pirmojo sluoksnio. Palikite sustingti.Iš formos išimkite tortą ir papuoškite uogomis, galite puošti pasitelkę savo fantaziją.