Varškės ir maskarponės tortas su šokoladu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės ir maskarponės tortas su šokoladu


INGREDIENTAI:

Pagrindui:
60 g džiovintų spanguolių,
100 g lazdynų arba migdolų riešutų,
60 g juodojo šokolado,
žiupsnis druskos.

Kremo sluoksniui:
1 kupinas šaukštelis želatinos,
80 ml šalto vandens,
200 g baltojo šokolado,
250 g maskarponės sūrio,
250 g pusriebės varškės (labai tinka pertrinta),
200 g natūralaus jogurto,
žiupsnis druskos.


GAMINIMAS:

Virtuviniu kombainu spanguoles, riešutus (juos galima paskrudinti) ir juodąjį šokoladą su žiupsniu druskos sumalkite iki vientisos masės. Atsegamos 20-24 cm skersmens torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite spanguolių, riešutų ir šokolado masę. Spustelėkite, kad sluoksnis būtų tolygus ir plonas.

Želatiną užpylus keletu šaukštų vandens, leiskite jai išbrinkti, tada ištirpinkite mažame indelyje. Baltąjį šokoladą išlydykite garų vonelėje. Dubenyje sumaišykite maskarponę, varškę, jogurtą ir žiupsnį druskos - patogiausia tai daryti elektriniu plaktuvu.

Tada po truputį supilkite išlydytą baltąjį šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Paskiausiai supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite, viską supilkite į torto formą ant sudėto pagrindo, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent valandai. Tortą papuoškite uogomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668