Mėlynių putėsiams:
4 šaukšteliai želatinos,
200 g mėlynių uogienės arba šviežių mėlynių, sutrintų su cukrumi,
300 g tiršto natūralaus jogurto,
200 ml pakamosios grietinėlės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus.
Torto pagrindui:
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
150 g juodojo šokolado,
80 g miltų.
Papuošti:
Šilauogių, braškių arba sezoninių uogų,
mėtų lapelių,
karštojo šokolado (nebūtinai).
GAMINIMAS:
Torto pagrindui minkštą sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir taip pat išplakite. Supilkite garų vonelėje ištirpintą šokoladą, suberkite miltus ir išmaišykite. Išardomos apskritos formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Tuomet kepinį perkelkite į serviravimo lėkštę ir vėl uždėkite išardomos formos žiedą.
Gaminant putėsius, pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu (kad tik apsemtų) ir išbrinkinkite. Uogienę pertrinkite per sietelį į dubenį, įmaišykite jogurtą. Grietinėlę kartu su vaniliniu cukrumi išplakite iki standžių putų, tada įmaišykite uogienės ir jogurto masę.
Želatiną pakaitinkite, kol ištirpsta. Kiek atvėsusią įmaišykite į uogienės ir jogurto mišinį ir viską 20 minučių padėkite į šaldytuvą. Šiek tiek sustandėjusį mišinį supilkite ant pagrindo ir padėkite į šaldytuvą pastovėti per naktį. Kitą dieną papuoškite uogomis bei mėtų lapeliais, tortą galima aplieti karštu šokoladu.