2 pakeliai sausainių,
140 g sviesto,
30 g želatinos,
700 g vanilinės varškės,
50 g sutirštinto pieno,
250 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
150 g baltojo šokolado,
300 g aviečių.
Papuošti:
50 g baltojo šokolado,
1 sauja aviečių.
GAMINIMAS:
Torto pagrindui labai smulkiai sutrupinkite sausainius. Sviestą išlydikite ir viską sumaišykite. Jeigu masė yra labai biri, įpilkite dar truputėlį lydyto sviesto.
Sviesto ir sausainių masę sukrėskite į kepimo formą nuimamais kraštais, gražiai išklokite ir suspauskite. Suformuokite vos matomus pakraštėlius. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms atvėsti. Želatinos grūdelius užpilkite šlakeliu šilto vandens. Palikite brinkti.
Į didelį indą sudėkite trintą vanilinę varškę, supilkite sutirštintą pieną. Grietinėlę išplakite iki standumo, baltąjį šokoladą sutarkuokite. Grietinėlę ir šokoladą atsargiai įmaišykite į varškės masę. Ją padalykite į dvi dalis. Pusę atidėkite, o į kitą suberkite avietes (tinka ir trintos), išmaišykite.
Išbrinkusią želatiną pašildykite karšto vandens vonelėje, kad ištirptų, ir, iš lėto maišant, lygiomis dalimis supilkite į abi varškės masės.
Iš šaldytuvo ištraukite torto masę: sausainių pagrindas jau sustingo. Ant jo pilkite aviečių, ant jos labai atsargiai - baltojo šokolado masę. Vėl tortą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Ištraukite tortą iš šaldytuvo, nuimkite torto formos kraštus. Desertą apibarstykite baltojo šokolado drožlėmis, papuoškite šviežiomis avietėmis.