(18x23 cm skardai)
Tešlai:
4 kiaušiniai,
130 g cukraus,
180 g bekvapio (kukurūzų, saulėgrąžų)aliejaus,
200 g tiršto natūralaus jogurto,
125 g miltų,
200 g manų kruopų,
3 g kepimo miltelių,
nuo 1 citrinos nutarkuotų žievelių.
Sirupui:
450 g vandens,
500 g cukraus,
1/2 citrinos žievelės (nupjautos peiliu),
1 šaukštelis citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite su puse kiekio cukraus iki standžių putų ir padėkite į šaldytuvą.
Aliejų sumaišykite su likusiu cukrumi. Sudėkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Supilkite trynius ir išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išmaišykite miltus su manų kruopomis, kepimo milteliais ir citrinos žievelėmis. Maišydami pamažu berkite į aliejų ir jogurto mišinį.
Per du kartus maišydami į masę sudėkite išplaktus baltymus. Maišykite atsargiai, kad baltymai nesubliūkštų. Aliejumi ištepkite skardą. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite apie 45 minutes, kol gražiai paruduos.
Išvirkite sirupą: į katilą supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Įdėkite citrinos žievelę. Užvirinkite ir virkite 4 minutes. Įpilkite citrinų sulčių ir virkite dar minutę. Palikite, kad atvėstų.
Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti. Tada per kelis kartus ant jo supilkite sirupą. Pildami kiekvieną kartą palaukite 15-20 minučių, kad sirupas pasiskirstytų tolygiai ir nenusėstų dugne. Jei reikia, mediniu pagaliuku subadykite pyrago paviršių, kad skystis lengviau įsigertų.
]
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.