Miltelinio cukraus.
Tešlai:
300 g miltų,
200 g minkšto sūrio "Philadelphia",
200 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
30 g miltelinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 kiaušinio trynio,
1 šaukšto vandens,
1 šaukštelio cinamono.
GAMINIMAS:
Grietinėlės sūrį ir sviestą išsukite iki purumo. Suberkite miltelinį cukrų, druską, supilkite vanilės ekstraktą, persijotus miltus, užminkykite tešlą ir padalykite į dvi dalis. Jas šiek tiek paplo0kite, kiekvieną suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.
Cukrų išmaišykite su cinamonu. Atšaldytus tešlos gabalėlius palaikykite kambario temperatūroje apie 15 min. Tada iškočiokite plonus skritulius, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Skritulius supjaustykite į 12 dalių ir suvyniokite ragelius.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ragelius ir aptepkite su vandeniu išplaktu kiaušinio tryniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.