1 šaukšto skrudintų migdolų plokštelių.
Pagrindui:
2 pakelių šokoladinių sausainių,
180 g sviesto,
1 šaukštelio cinamono.
Varškės masei:
500 g minkšto sūrio "Philadelphia",
200 g varškės (9 proc.),
100 g cukraus,
100 g juodojo šokolado,
1 šaukšto stiprios kavos,
50 g krakmolo,
3 kiaušinių,
1 pakelio (8 g) vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Sausainius susmulkinkite iki trupinių ir išmaišykite su cinamonu. Sviestą ištirpinkite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite. Apskritą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tada sudėkite sausainių masę ir gerai prispauskite prie dugno.Dėkite į šaldytuvą 10 min.
Šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standumo. Trynius išsukite su varške, sūriu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo. Suberkite krakmolą, supilkite šokoladą, kavą ir gerai išmaišykite.
Varškės masę sukrėskite ant sausainių pagrindo formoje ir išlyginkite paviršių. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 50 min. Atvėsinkite, tada išimkite iš formos ir apibarstykite migdolų plokštelėmis.