400 g kopūsto,
2 svogūnų,
2 šaukštų miltų,
2 šaukštų ryžių miltų,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio smulkintų krapų,
1/4 šaukštelio maltos aitriosios paprikos,
aliejaus kepti,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus ir kopūstus sutarkuokite stambia tarka arba labai smulkiai supjaustykite, apibarstykite druska ir palikite pastovėti 10 min. Tada gerai nuspauskite rankomis susidariusias sultis.
Dubenyje išplakite kiaušinius su aitriąja paprika, žiupsneliu druskos ir pipirų. Suberkite abiejų rūšių miltus ir išmaišykite. Tada dėkite kopūstus, svogūnus, krapus ir išmaišykite. Iš masės keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite blynelius. Patiekite su grietine.