800 ml vištienos sultinio,
400 ml pieno (2.5 proc.),
200 g tarkuoto čederio sūrio,
300 g maltos jautienos,
60 ml grietinės (30 proc.),
4 bulvių,
1 svogūno,
2 morkų,
1 nedidelio saliero,
4 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
4 riekelių baltos sumuštinių duonos,
aliejaus,
petražolių lapelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Sumuštinių duonos riekeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 min. Supjaustykite kubeliais. Bulves, morkas, salierą supjaustykite kubeliais, svogūną - smulkiai.
Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite mėsą ir maišydami kepinkite, kol apskrus. Išimkite į dubenį ir atidėkite. Tame pačiame puode ištirpinkite sviestą, tada dėkite svogūnus, morkų, saliero kubelius ir maišydami kepinkite 3-4 min.
Suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite sultinį, dėkite bulves, jautieną ir ant silpnos ugnies virkite 10 min. Suberkite sūrį, supilkite pieną, sukrėskite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ant silpnos ugnies virkite 5 min., kol sūris išsilydys.
Sriubą supilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite skrebučių ir kapotų petražolių.