4 kiaušinių baltymai,
100 g cukraus,
2 šaukštai razinų,
100 g nuvalytų lazdynų riešutų,
200 g įvairių cukatų,
šaukštas apelsinų žievelių,
250 ml 20 proc. riebumo grietinėlės.
GAMINIMAS:
Iš pradžių paruoškite formą. Folijos lapą apšlakstykite vandeniu, uždenkite maistine plėvele ir prispauskite (vanduo laikys plėvelę ant folijos). Tada folijos ir plėvelės "sumuštinį" įdėkite į keturkampę ar apskritą formą taip, kad folija būtų apačioje.
Gerai prispauskite prie dugno ir sienelių. "Sumuštinio" kraštai turi 8-10 cm nusvirti. Razinas nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Riešutus apkepkite keptuvėje ir susmulkinkite. Cukatas supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Grietinėlę išplakite plaktuvu (nedideliu greičiu) iki standžių, bet minkštų putų (plakite apie 3 min.) ir įdėkite į šaldytuvą. Cukrų suberkite į puodą, įpilkite 40 ml vandens ir maišydami užvirkite.
Pavirkite 5 min. Plaktuvu ušplakite baltymus. Toliau plakdami (mažiausiu greičiu) plona srovele supilkite karštą sirupą. Padidinkite greitį ir plakite tol, kol baltymai gerai laikysis ant plaktuvo šluotelės. Baltymus sukrėskite į plaktą grietinėlę ir mentele atsargiai išmaišykite.
Tada sudėkite cukatas, nusausintas razinas, riešutus ir apelsinų žieveles. Dar kartą išmaišykite. Masę sukrėskite į paruoštą formą, išlyginkite paviršių. Uždenkite "sumuštinio" kraštais ir pastatykite į šaldiklį maždaug 1 val. Sustingusią kasatą išimkite iš formos į lėkštę, nuimkite foliją ir plėvelę.