Sicilietiška kasata receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sicilietiška kasata


INGREDIENTAI:

4 kiaušinių baltymai,
100 g cukraus,
2 šaukštai razinų,
100 g nuvalytų lazdynų riešutų,
200 g įvairių cukatų,
šaukštas apelsinų žievelių,
250 ml 20 proc. riebumo grietinėlės.


GAMINIMAS:

Iš pradžių paruoškite formą. Folijos lapą apšlakstykite vandeniu, uždenkite maistine plėvele ir prispauskite (vanduo laikys plėvelę ant folijos). Tada folijos ir plėvelės "sumuštinį" įdėkite į keturkampę ar apskritą formą taip, kad folija būtų apačioje.

Gerai prispauskite prie dugno ir sienelių. "Sumuštinio" kraštai turi 8-10 cm nusvirti. Razinas nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Riešutus apkepkite keptuvėje ir susmulkinkite. Cukatas supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Grietinėlę išplakite plaktuvu (nedideliu greičiu) iki standžių, bet minkštų putų (plakite apie 3 min.) ir įdėkite į šaldytuvą. Cukrų suberkite į puodą, įpilkite 40 ml vandens ir maišydami užvirkite.

Pavirkite 5 min. Plaktuvu ušplakite baltymus. Toliau plakdami (mažiausiu greičiu) plona srovele supilkite karštą sirupą. Padidinkite greitį ir plakite tol, kol baltymai gerai laikysis ant plaktuvo šluotelės. Baltymus sukrėskite į plaktą grietinėlę ir mentele atsargiai išmaišykite.

Tada sudėkite cukatas, nusausintas razinas, riešutus ir apelsinų žieveles. Dar kartą išmaišykite. Masę sukrėskite į paruoštą formą, išlyginkite paviršių. Uždenkite "sumuštinio" kraštais ir pastatykite į šaldiklį maždaug 1 val. Sustingusią kasatą išimkite iš formos į lėkštę, nuimkite foliją ir plėvelę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668