2 sumuštiniams:
4 riekės mėgstamo batono ar duonos skrudinti,
200 g pievagrybių,
šviežių petražolių,
aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Padažui:
2 šaukštai žemės riešutų sviesto,
šaukštelis sezamų sviesto "Tahini",
2 šaukšteliai sojų padažo,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai citrinų sulčių,
šaukštelis agavų ar kitokio neutralaus skonio sirupo (galima keisti cukrumi),
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
vandens.
GAMINIMAS:
Pievagrybius smulkiai sukapokite ir suberkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite ant kaitrios ugnies ir nuolat maišykite, kol gražiai apskrus. Nepagailėkite pipirų, šiek tiek pagardinkite druska.
Visus padažo ingredientus, išskyrus vandenį, sumaišykite. Padažo tirštumą reguliuokite pildami vandens.Turite gauti grietinės konsistencijos padažą. Įkaitinkite sumuštinių keptuvę.
Ant 2 batono ar duonos riekių tepkite padažo, dėkite, gausiai apibarstykite petražolėmis ir užklokite kitomis 2 padažu pateptomis duonos ar batono riekėmis. Kepkite, kol sumuštiniai paskrus ir įdaras sušils.