Aštrus lęšių troškinys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aštrus lęšių troškinys


INGREDIENTAI:

250 g raudonųjų lęšių,
300 ml vandens,
750 g bulvių,
2 česnakų skiltelės,
gabaliukas (apie 25 g) šviežios imbiero šaknies,
2 šaukštai aliejaus,
2 aitriosios paprikos,
400 g grietinėlės,
druskos,
žalumynų,
šlakelis citrinų sulčių,
prieskonių.


GAMINIMAS:

Lęšius per naktį mirkykite šaltame vandenyje. Tada nusunkite. Bulves nuskuskite, česnakus sugrūskite, imbierą smulkiai supjaustykite. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Česnakus, imbierus ir nesmulkintas paprikas sudėkite į puodą ir patroškinkite.

Tada įpilkite 300 ml vandens, sudėkite į keturias dalis padalytas bulves (jeigu mažos, galite jų nesmulkinti) ir ant mažos ugnies virkite apie 10 minučių. Suberkite išbrinkusius lęšius, supilkite grietinėlę ir virkite dar 10-15 minučių, kol lęšiai suminkštės.

Pagardinkite druska. Žalumynus sukapokite, suberkite į troškinį, įpilkite citrinų sulčių, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Šį patiekalą skanu valgyti su aliejuje kepta juoda duona.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668