250 g raudonųjų lęšių,
300 ml vandens,
750 g bulvių,
2 česnakų skiltelės,
gabaliukas (apie 25 g) šviežios imbiero šaknies,
2 šaukštai aliejaus,
2 aitriosios paprikos,
400 g grietinėlės,
druskos,
žalumynų,
šlakelis citrinų sulčių,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Lęšius per naktį mirkykite šaltame vandenyje. Tada nusunkite. Bulves nuskuskite, česnakus sugrūskite, imbierą smulkiai supjaustykite. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Česnakus, imbierus ir nesmulkintas paprikas sudėkite į puodą ir patroškinkite.
Tada įpilkite 300 ml vandens, sudėkite į keturias dalis padalytas bulves (jeigu mažos, galite jų nesmulkinti) ir ant mažos ugnies virkite apie 10 minučių. Suberkite išbrinkusius lęšius, supilkite grietinėlę ir virkite dar 10-15 minučių, kol lęšiai suminkštės.
Pagardinkite druska. Žalumynus sukapokite, suberkite į troškinį, įpilkite citrinų sulčių, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Šį patiekalą skanu valgyti su aliejuje kepta juoda duona.