400 g pupelių,
400 g grybų,
2 l vandens,
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
lauro lapas,
petražolių,
aitrioji paprika,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
4 česnakų skiltelės.
GAMINIMAS:
Pupeles pamirkykite, tada išvirkite, dėkite lauro lapą, pagardinkite druska. pusę pupelių išgriebkite, sutrinkite trintuvu ir vėl sudėkite į puodą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite 2 peiliu sutraiškytas česnakų skilteles ir aitriąją papriką.
Kai gražiai apkeps, išimkite jas iš keptuvės. Nuvalytus, nuplautus ir supjaustytus grybus apkepkite su aliejumi. Kai įgis gražią rusvą spalvą, pagardinkite druska ir sudėkite į pupeles. Viską 10 minučių pavirkite.
Prieš baigdami virti įberkite pjaustytų šviežių petražolių, smulkiai sukapotas likusias česnakų skilteles, pagardinkite pipirais. Išjunkite viryklę ir leiskite sriubai 10 minučių pastovėti.